Follow me on Twitter

dinsdag 16 juli 2013

Vies toilet onderweg - yuk!

Persbericht, van SCA/Tork, verstuurd via het ANP:

'Met de start van de zomervakantie gaat een groot deel van de Nederlanders met de auto de weg op. En dat is niet altijd aanleiding voor het fijne vakantiegevoel. Volgens bijna driekwart van de vakantiegangers zijn toiletgelegenheden bij parkeerplaatsen, wegrestaurants en tankstations er slecht aan toe. Vooral onhygiënische toiletten (91%), ontbrekend wc-papier (81%) en onfris ruikende toiletruimtes (76%) leiden tot irritatie. Bij het aantreffen van vieze wc’s onderweg, stelt meer dan de helft van de autorijders het toiletbezoek liever uit tot een schonere gelegenheid zich voordoet. Bijna twee derde verkiest de buitenlucht wel eens boven de aangeboden toiletfaciliteiten. Dit en meer blijkt uit recent onderzoek van hygiëne-aanbieder Tork. De fabrikant van tissues- en hygiëne-oplossingen vraagt hiermee aandacht voor regelmatig onderhoud en betere hygiëne van toiletfaciliteiten langs de snelweg.

 
Creatief omgaan met vies toilet tijdens autorit

Tijdens de autorit naar de vakantiebestemming ergert de Nederlander zich het meest aan vieze wc’s onderweg (60%), files (59%) en slechte eetgelegenheden (18%). Naast onhygiënische toiletten zijn ook de gebrekkige mogelijkheden voor het handen wassen een bron van irritatie. 45% zegt het storend te vinden wanneer zij de handen niet af kunnen drogen. Bijna 40% vindt ontbrekende of groezelige handzeep het meest vervelend. Dus verzint Nederland slimme oplossingen om hier zo min mogelijk hinder van te ondervinden. De vakantieganger vermijdt het contact met de toiletbril (80%), neemt een eigen voorraad wc-papier mee op reis (74%) en reinigt de handen achteraf extra zorgvuldig met desinfecterende handgel (69%). '

Tot zover het persbericht. Verder geeft het nogal voor de hand liggende resultaten van het onderzoek (door SCA/Tork): toiletten het smerigst in Frankrijk (gevolgd door Italië en Spanje), het schoonst in Duitsland. Tja. Tork moet natuurlijk aantonen dat de producten van dit bedrijf broodnodig zijn. Koop ons en je toilet is een stuk beter!

Toch vind ik de toiletten langs de weg tegenwoordig nogal meevallen - tenminste die bij tankstations. Van de winter, tussen Aix-en-Provence (ja, in het 'vieze' Frankrijk) en Nice heb ik er zeker drie uitgeprobeerd, en een paar dagen eerder, in omgekeerde richting, ook al een paar. Brandschoon, stuk voor stuk. Nog geen twee weken geleden, op de Nederlands-Belgische grens (Hazeldonk West), Shellstation: niks op aan te merken. Gelukkig maar. 

Geen opmerkingen:

ShareThis